Bash & Rip Antwerpen

Informatie over kurkvloeren in uw woning

without comments

kruken vloer

Een vloer van kurken kan heel mooi zijn..

Kurk vloeren zijn een milieuvriendelijk en trendy product, en kunnen uw wooncomfort aanzienlijk verhogen. Ze zijn eenvoudig zelf te leggen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hier vindt u een korte gids voor de kurkvloer.

Kurkvloeren laten leggen

Als eerste dient u te kiezen tussen kurkparket en kurklaminaat; kurkparket wordt in tegels direct op de ondervloer geplakt, kurklaminaat wordt gelegd door middel van een kliksysteem (net als gewone laminaat).

De ondergrond moet effen zijn, schoon en volledig droog (niet meer dan 3% vocht, te meten met een hygrometer). Als de vloer te oneffen is kunt u een ondervloer leggen van dunne spaanplaat en zachtboard. Gebruik een rubberen hamer om de vloer goed te laten hechten; vergeet niet om een stuk hout tussen de hamer en de vloer te plaatsen, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Voor meer informatie kijkt u bij kurkvloeren Antwerpen, u kunt gaan kijken in de winkel en het kan bij uw thuis worden gelegd.

Als de vloer onbewerkt is dient u nog 3 lagen lak aan te brengen om beschadigingen en vlekken te voorkomen.

Kurkvloeren in elke kamer?

kurk badkamerOp het eerste gezicht zou u niet denken dat kurk als vloer gebruikt kan worden in natte ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Maar niets is minder waar, kurk is van nature waterafstotend, en met een vernislaag erop is het gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast neemt kurk snel warmte op en zal het de badkamer uiterst aangenaam maken. Desgewenst kunt u zelfs de muren in uw douche met kurk bekleden!

Creatief met kurkvloeren

Met kurk kunt u kiezen uit alle kleuren die u zich maar kunt bedenken, en dit is dan ook nog eens te combineren met vele dessins. Kurk kan bovendien in alle vormen en maten gesneden worden, waardoor u uitgebreid kunt variƫren met patronen. Kortom, een wereld aan mogelijkheden!

 

Written by

February 7th, 2015 at 1:11 pm

Posted in woning