Bash & Rip Antwerpen

Tijdig onderhoud aan je ketel laten uitvoeren

without comments

Een nieuwe CV ketel laten plaatsen kan veel voordelen bieden. In sommige gevallen is een nieuwe ketel gewoon nodig omdat de oude het begeven heeft en reparatie eigenlijk geen zin meer heeft.

Maar sommige gezinnen vervangen hun ketel ook voortijdig, om gebruik te maken van het lagere verbruik en de verminderde uitstoot van CO2 gas. Wanneer deze nieuwe ketel geplaatst is, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk mee door kunnen. Het is namelijk een flinke investering in de meeste gevallen.

Jaarlijks onderhoud

onderhoudIn het eerste jaar of zelfs de eerste 2 jaar, zal het onderhoud van nieuwe CONDENSATIEKETELS vaak nog niet nodig zijn. Daarna is het belangrijk om hierin te investeren. Vaak zal het bedrijf dat de ketel geleverd heeft hier ook wel wat van laten weten. Er zal dan in veel gevallen een onderhoudscontract worden aangeboden. Jaarlijks zal men dan langskomen om de ketel schoon en andere onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Zo weet u zeker dat uw ketel er goed voorstaat. Niet alleen vanuit een duurzaamheid standpunt is dit goed, maar ook voor de gezondheid is het aan te raden. Door goed onderhoud zal de verbranding van het gas namelijk schoner zijn, wat ten goede komt van de gezondheid van de mensen woonachtig in de woning.

Verschillende type onderhoudscontracten

Bedrijven die het onderhoud van ketels doen hebben vaak verschillende type onderhoudscontracten. De basis versie is vaak inclusief het onderhoud van de ketel en toegang tot de telefoonlijn voor calamiteiten. Mochten er dan problemen zijn met de CV ketel, kan er gebeld worden en zal er snel iemand langskomen om de storingen op te lossen.

Mochten er bepaalde zaken stuk zijn in de ketel, dan is dat vaak niet inbegrepen. Onderdelen moeten dan dus nog wel betaald worden. Dit is eigenlijk het meest voorkomende contract in de branche. Sommige bedrijven bieden hier ook nog een uitbreiding op aan. De kosten voor de onderdelen die eventueel stuk gaan, zijn dan ook inbegrepen in het contract. De keuze is natuurlijk aan de consument om te bepalen welke het beste bij de situatie past.

Written by

March 21st, 2017 at 11:29 am

Posted in woning